Detail kurzu

Reflexní terapie - online kurz

Ing. Jana Jašková - eLearning Academy

Popis kurzu

Reflexní terapie není jen manuální mačkání chodidel, reflexní terapie není masáží nohou. Reflexní terapie je práce s vaším energetickým tělem, vaší subtilní energií, která je za hranicí vašich pěti smyslů. Stisknutím chodidel se děje něco, co medicína a věda neumí dokázat. Nicméně to neznamená, že to nefunguje. Kdysi si také lidé mysleli, že Země má tvar želvy. Nebuďte krátkozrací. Stisknutím chodidla stimulujete až 7 200 nervových zakončení, na fyzické úrovni zvyšujete cirkulaci krve a lymfy a na subtilní úrovni energeticky vyživujete vzdálené orgány a tkáně. Tato kombinace energetického a fyziologického působení je přesně klíčem k pochopení efektu reflexní terapie.

Obsah kurzu

Proč reflexní terapie?

Umíte si představit, že mačkáním bodů na vašem chodidle dokážete uvolnit bolest? Nebylo by to krásné, kdybyste mohli mačkáním chodidla ulevit sobě samému od zácpy? Toto vše je v potenciálu reflexní terapie. A mnohem více! Potvrdí vám to každý, kdo reflexní terapii vyzkoušel. A teď je řada na vás. Výmluvy zde nehrají žádnou roli. K výkonu reflexní terapie nepotřebujete vůbec nic. Nemáte žádné další náklady. Nohu máte, ruce máte také, nic vám nebrání zkusit to. A pokud reflexní terapii jednou vyzkoušíte, budete důslední v jejím praktikování, pak budete sklízet úrodu, kterou jste sami zaseli.

Principy kurzu reflexní terapie

I. "Nediskreditujte reflexní terapii, protože je jednoduchá" (E.Ingham)

Tuto frázi opakovala často první žena, která zmapovala reflexní plochy na chodidlech. Eunice Ingham, americká fyzioterapeutka a spolupracovnice Dr. Fitzgeralda zdůraznila, abychom nedělali běžnou chybu a z důvodu jednoduchosti reflexní terapie jí nepřipisovali význam. Právě naopak, naturální léčení je jednoduchým procesem a čím více komplikovanějším se stává, tím se vzdalujeme od zákonů přírody. Příroda vždy udělá svůj podíl práce, pokud jí dáme alespoň poloviční šanci.

II. Bez anatomie a fyziologie to nemá význam

Tak jako u každé jedné terapie, ikdyž působíme na fyzické tělo z energetického hlediska, základem stále zůstává znát své tělo, znát své orgány, jak se projevují symptomy dysfunkcí, co znamená zvýšené a snížené proudění energie na fyzické úrovni a jaké reflexní plochy budu stimulovat pro co možná nejvyšší efektivitu terapie.

III. Spojení tradiční čínské medicíny a západní medicíny

Reflexní terapie je jednou z mnoha terapií, kde to, co bylo v dávných civilizacích známé a praktikované, západní medicína dokázala až v posledních stoletích. V kurzu reflexní terapie spojujeme oba principy pro maximální benefit terapie. Spojujeme tradiční s novodobým. A vy si můžete vybrat, který přístup je vám bližší, nebo využít jejich syntézu.

Co je součástí kurzu reflexní terapie?

  • komplexní kurzový manuál 
  • mapy reflexních ploch chodidel 
  • mapa čínského pentagramu, včetně cyklických vztahů mezi elementy 
  • terapeutický a diagnostický formulář 
  • 4 videa instruktáže (ve slovenském jazyce) 
  • vedení lektora 
  • bezplatné konzultace 
  • certifikát

Kontaktní osoba

Miri Novákova
+420 773 819 361
lektor@kurzy-leceni.cz

Hodnocení




Organizátor