Detail kurzu

ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI POTRAVIN PODLE ISO 22000:2005

DNV GL Business Assurance Czech Republic s.r.o.

Popis kurzu

Cílem kurzu je představit účastníkům požadavky nové normy ISO 22000 a to hlavně v porovnání s právními předpisy a s požadavky normy ISO 9001. Účastníci kurzu si doplní svoje znalosti v systému zajištění bezpečnosti potravin, které jim umožní zlepšení existujícího zavedeného systému HACCP a splnění požadavků zákazníků.

Obsah kurzu

  • Význam systému zajištění bezpečnosti potravin
  • Základní právní předpisy vztahující se k potravinám
  • Normy a standardy vztahující se k systému bezpečnosti potravin
  • Termíny a definice ISO 22000
  • Seznámení se s požadavky normy ISO 22000
  • Požadavky na dokumentaci
  • Osobní angažovanost a aktivita managementu
  • Politika bezpečnosti potravin, plánování, zodpovědnost a pravomoc
  • Interní a externí komunikace
  • Připravenost a reakce na nepředvídanou událost
  • Přezkoumání systému managementu vrcholovým vedením
  • Řízení zdrojů, lidské zdroje, infrastruktura, pracovní prostředí
  • Plánování a realizace bezpečných produktů
  • 7 základných principů HACCP
  • Programy nevyhnutelných předpokladů
  • Předběžné kroky umožňující analýzu rizika
  • Analýza rizika
  • Vytvoření operačních programů, nevyhnutelných předpokladů
  • Plánování ověření
  • Systém sledovatelnosti
  • Řízení neshod
  • Validace, ověřování a zlepšování systému řízení bezpečnosti potravin, validace kombinací ovládaných opatření, řízení, monitorování a měření, ověřování a zlepšování systému řízení bezpečnosti potravin.
  • Vzájemný vztah mezi ISO 9001 a ISO 22000
  • Vzájemný vztah mezi HACCP a ISO 22000
  • Certifikace podle ISO 22000
  • Představení základních požadavků dalších standardů: BRC, IFS, BRC pro obaly, EurepGAP, GMP

Doporučené navazující kurzy:

  • Přehled GFSI standardů
  • ISO 22000 FSSC
  • IFS / BRC
  • HACCP
  • Obalové materiály v potravinářském průmyslu
  • ISO 22000 – FSSC – BRC IOP
  • Bases of a Quality management

Cílová skupina

Kurz je určený pro představitele vedení v potravinářských firmách, managery bezpečnosti potravin, vedoucí pracovníky potravinářské výroby, interní auditory kvality a HACCP.

Poznámka k ceně

Klienti DNV mají 10% slevu. Při účasti více jak 3 osob z jedné společnosti, sleva 5% z ceny kurzu.

Kontaktní osoba

Sylva Hefnerová
+420 233 321 231
sylva.hefnerova@dnvgl.com

Hodnocení




Organizátor