Detail kurzu

Projektové řízení krok za krokem

PM Consulting s.r.o.

Popis kurzu

Cíle kurzu: Získat znalosti o různých organizačních strukturách a jejich možné provázanosti i s důsledky, které taková konfigurace přináší. Zopakovat, upřesnit a naučit se základní pojmy projektového řízení, především dle standardů IPMA a PMI. Získat dovednosti definice nejdůležitějších parametrů projektů, posuzování a hodnocení projektů. Naučit se efektivně plánovat, sledovat a řídit projekty.

Kurz je součástí vzdělávacího programu „Aplikace projektu, programu a portfolia do praxe – A4P“ akreditovaného Společností pro projektové řízení o.s. jako prvek přípravy na mezinárodní certifikaci podle IPMA stupně D, C a B.

Obsah kurzu

Systémový rámec projektového řízení podle IPMA, první kroky při přípravě projektu; Základní pojmy a souvislosti; Projekt a projektové řízení; Projekt, program a portfolio (základní přehled); Projekt v rámci trvalé organizace; Kvalita v organizaci a v projektech; Životní cyklus projektu krok za krokem; Přehled a různá pojetí životních cyklů; Strategie a cíle projektu; Smysl a struktura předprojektových fází; Začínáme s projektem – od vize k výstupům – I.; Metodika logického rámce; Začínáme s projektem – od vize k výstupům – II.; Identifikace struktury projektu; Stanovení rozsahu projektu; Zahájení projektu; Řídicí tým projektu; Plánování projektu; Proces plánování; Plánování času, zdrojů a financí; Přehled alternativních metod; Realizace projektu; Informace, dokumentace a komunikace; Kontrola, řízení a sledování projektu; Řízení změn; Krize projektu; Ukončen projektu; Přehled základních SW na podporu plánování a řízení projektu

Cílová skupina

Určeno: Manažerům projektů, střednímu a top managementu, kterého se projekty dotýkají, členům projektových týmů – jako intenzivní trénink pro všechny, kdo se zajímají o projektové řízení a chtějí postupně získat ucelený přehled znalostí, osvojit si dovednosti a celkově si rozšířit obzory. Případně určeno jako první krok pro přípravu k certifikaci podle IPMA na stupně D, C a B, dále jako příprava pro recertifikaci stupňů C a B (jako osvěžení základů).

Certifikát Osvědčení o absolvování kurzu Poznámka k ceně

Možnost velkých slev - více na našem webu (www.pmconsulting.cz)

Kontaktní osoba

Ing. Jan Doležal
+420 731 603 468
pmconsulting@pmconsulting.cz

Hodnocení




Organizátor