Detail kurzu

Úvod do problematiky zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, se zaměřením na závazkové právo

RENTEL a.s.

Popis kurzu

Cílem tohoto kurzu je seznámit se základními změnami zák. č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník, který je primární právní normou, jež upravuje soukromoprávní vztahy.

Obsah kurzu

Dne 1. ledna 2014 nabyl účinnosti zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jehož hlavním smyslem je kodifikovat soukromé právo v České republice. Kurz shrnuje všechny změny v soukromoprávních vztazích, které byly roztříštěny do řady předpisů. Změny související s novým občanským zákoníkem se dotknout každého z nás.

Kurz je rozdělen do šesti kapitol. V úvodu každé kapitoly jsou vymezeny její studijní cíle a klíčová slova. Úvodní kapitola seznamuje se základními ustanoveními, novými pojmy a členěním nového občanského zákoníku (NOZ). Druhá kapitola je popisuje náležitosti a formu právních jednání. Ve třetí kapitole je vsvětlen význam času a pravidla počítání lhůt. Čtvrtá kaptola se věnuje novým pravidlům pro vznik smlouvy. V páté kapitole jsou popsány vybrané zajišťovací a utvrzovací instituty. Závěrečná kapitola přináší informace o změnách, které nastanou postoupením pohledávky.

Kurz je doplněn množstvím příkladů z praxe. V závěru každé kapitoly jsou cvičné testy, v jejichž rámci si studující mohou ověřit, jak porozuměli dané problematice. Kurz je zakončen závěrečným testem.

Cílová skupina

Kurz je určen pro všechny zájemce, kteří se chtějí seznámit se změnami, které se váží k novému občanskému zákoníku.

Certifikát Certifikát

Kontaktní osoba

Mgr. Věra Landová
+420 222 508 510
rentel@rentel.cz

Hodnocení




Organizátor