Detail kurzu

OSOBNOST A KOMUNIKACE MANAŽERA (PSYCHOLOGY AND SOCIOLOGY IN MANAGERIAL PRAXIS)

SMARTER Training & Consulting, s.r.o.

Popis kurzu

CÍL KURZU Cílem tréninku „Osobnost manažera a manažerská komunikace“ je upevnění základních manažerských postojů a další rozvoj dovedností a znalostí, které účastníkům pomohou dále rozvíjet jejich manažerskou osobnost, budovat autoritu pro úspěšné vedení týmu, prosazovat a distribuovat pracovní úkoly a získat souhlas druhých pro své cíle, efektivně komunikovat se svými spolupracovníky a podřízenými, včetně obtížných komunikačních situací, kdy je třeba se vyrovnat s námitkami či nepříjemnou skutečností.

Obsah kurzu

OBSAH Kurz je rozvržen do několika tematických bloků, které jsou zaměřeny na nejdůležitější aspekty osobnosti manažera a manažerskou komunikaci:

  • Řízení a role manažera – co je to řízení a jaké jsou jeho fáze (plánování, organizování, vedení, kontrola); role manažera a její specifika
  • Manažerská psychologie – autorita manažera, schopnost prezentovat a prosazovat úkoly (jak jednat s lidmi různých osobnostních typů, jak získat správnou autoritu); styly vedení lidí; umění sebeprosazení
  • Manažerská komunikace – získejte souhlas druhých pro svůj cíl (kladení otázek, aktivní naslouchání, efektivní a konstruktivní komunikace)
  • Zvládání obtížných komunikačních situací – manažer a praktická asertivita, námitky a jejich překonávání, jak překonat odpor, jak sdělit nepříjemnou skutečnost
  • Situační vedení a koučování – jak vybrat optimální styl vedení podle situace a typu podřízeného. Jak zvýšit motivaci podřízených koučováním.

Cílová skupina

KOMU JE KURZ URČEN

  • Kurz je určen lidem, kteří potřebují budovat svou manažerskou osobnost a zvládnout nástroje řízení,
  • Zkušeným manažerům, kteří si chtějí osvěžit své manažerské znalosti a dovednosti,

    konfrontovat je se zkušenostmi ostatních a možná se i zbavit svých zlozvyků

METODY Kurz je zahájen e-learningovým pre-testem, který pomáhá odhalit typ Vaší osobnosti. Výsledky testu jsou následně využity při vlastním tréninku. V průběhu tréninků je kladen důraz na možnost aplikovat nově nabyté dovednosti, a to formou cvičení, rolových her, nebo případových studií. Vzhledem k tomu je poměr předávaných znalostí a praktického nácviku dovedností 30:70 ve prospěch procvičování dovedností. Pro vytvoření efektivní zpětné vazby jsou cvičení natáčena na video, analyzována a hodnocena účastníky a lektorem. Po každé části tréninku jsou společně hledány konkrétní cesty individuálního zlepšení.

Kontaktní osoba

Mária Vrbová
+420 226 218 880
maria.vrbova@smarter.cz

Hodnocení




Organizátor