Detail kurzu

Výcvik interních facilitátorů

Spolupráce s.r.o.

Popis kurzu

Absolvent výcviku bude připraven na roli facilitátora – odborníka na efektivní vedení skupin a skupinové diskuse. Těžištěm programu je praktický nácvik všech dovedností potřebných pro vedení pracovních setkání tak, aby netrvaly dlouho, přinesly konkrétní, srozumitelné výsledky a umožnily aktivní zapojení všech zúčastněných.

PROČ SI VYBRAT TENTO VÝCVIK:

  • Pro zefektivnění porad a jiných pracovních setkání a zajištění jasných a konkrétních výsledků
  • Pro výrazně vyšší využití potenciálu zaměstnanců a snížení množství neužitečně vynaloženého času
  • Pro podpoření dobrých kolegiálních vztahů na pracovišti
  • Pro podpoření efektivity a motivace zaměstnanců a tím i jejich loajality a vztahu ke společnosti, ve které pracují

Obsah kurzu

Základní metodou vedení tréninku je facilitativní přístup – facilitování skupiny. Dalšími metodami jsou trénink dovedností, simulování situací a jejich zvládání. Všechny teoretické aspekty budou propojeny s praxí a všechny praktické zkušenosti jsou reflektovány a propojovány s principy a metodikou facilitace. Program tréninku je podle facilitativních principů přizpůsobován potřebám účastníků. Využívá nejrůznější formy vzdělávání, které jsou vybrány tak, aby respektovaly vysoké pracovní vytížení účastníků, podporovaly jejich motivaci a umožňovaly využívat získané znalosti a dovednosti přímo v pracovním procesu. Zařazeny jsou kromě prezenčního tréninku také případové studie, webinář, diskusní skupiny, individuální konzultace s externím konzultantem/fa­cilitátorem, rozbor videonahrávek, práce se zpětnou vazbou a mnohé další.

Cílová skupina

Tento výcvik je vhodný pro všechny (pro manažery všech úrovní řízení, pro pracovníky HR oddělení atd.), kteří chtějí efektivně řídit pracovní setkání, porady, či skupinové diskuze. Ocení ho také ti, kteří hledají týmová řešení problémů, jsou zodpovědní za proces rozhodování a musí zvládat i velmi složitá skupinová nebo vícestranná jednání. Facilitátor zůstává nestranný, ale dokáže povzbuzovat a naplno využívat potenciály, schopnosti a vědomosti ostatních a dovádět je ke kvalitnímu výsledku.

Kontaktní osoba

Barbora Šipošová
+420 233 322 628
spoluprace@cooperation.cz

Hodnocení




Organizátor