Detail kurzu

Popis kurzu

Kurz je členěn dle jednotlivých oborů (ochrana ovzduší, vodní hospodářství, nakládání s odpady a obaly, chemické látky a prevence závažných havárií, posuzování vlivů na životní prostředí, hygiena práce atd.). V rámci každého oboru bude proveden výklad povinností vyplývající z dané legislativy, ukázky vedení povinných provozních záznamů, hlášení a evidencí a vyhrazen dostatečný prostor pro diskusi účastníků kurzu. Součástí studia jsou i odborné exkurze (např. na spalovnu odpadu, čistírnu odpadních vod, úpravnu pitných vod, do analytických a ekotoxikologických laboratoří a další).

Obsah kurzu

Rekvalifikační kurz, akreditovaný MŠMT, je zaměřen na získání vědomostí o všech složkách životního prostředí, o technologiích sloužících k omezování úniku škodlivých látek a k jejich likvidaci. Přehledným způsobem jsou rovněž probrány právní a ekonomické aspekty ochrany životního prostředí i nutné technické znalosti. Rekvalifikační kurz je organizován formou šesti třídenních soustředění, pořádaných s odstupem 14 dnů až 3 týdnů, s možností zajištění ubytování. Kurz zakončuje kontrolní test a písemná práce zaměřená na konkrétní problematiku podniku účastníka. Celková vyučovací doba včetně vypracování práce je cca 120 – 125 hodin. Na přednášení jednotlivých předmětů se podílejí vysokoškolští pedagogové, odborníci MŽP, pracovníci inspektorátů ČIŽP a referátů ŽP a specialisté z odborných firem. Každý absolvent obdrží osvědčení o rekvalifikaci s celostátní platností pro pracovní činnost Podnikový ekolog (dle vyhlášky MŠMT ČR č. 524/2004 Sb.)

Cílová skupina

Kurz je určen ekologům průmyslových podniků, kteří již tuto funkci vykonávají nebo se na její výkon připravují. Kvalifikační předpoklady: úplné střední vzdělání s maturitou nebo VŠ (technického směru)

Certifikát osvědčení s celostátní platností na výkon funkce - Podnikový ekolog Poznámka k ceně

Cena zahrnuje vložné včetně studijních materiálů, drobné občerstvení a posezení se společnou večeří. Nezahrnuje poplatek za ubytování a stravování! (Ubytování je možno zajistit.)

Kontaktní osoba

Ing. Zuzana Černíková
+420 495 218 875
marketing@empla.cz

Hodnocení




Organizátor