Detail kurzu

Bezpečná práce s řetězovou pilou a křovinořezem

ALSIM s.r.o.

Popis kurzu

Naučte se konkrétní postupy bezpečné práce při práci s řetězovou pilou a křovinořezem, vést nezbytnou dokumentaci a související požadavky.

Proč si vybrat tento seminář Vyberte si tento seminář, pokud:

Poskytujete služby v oblasti BOZP. Provádíte v dané oblasti kontrolní činnost. S řetězovou pilou či křovinořezem sami pracujete. Pracují s nimi vaši podřízení či jiné osoby. Máte zájem o rozšíření a ověření svých znalostí. Co seminář účastníkovi přinese Po absolvování semináře budete:

Znát platnou legislativu v dané oblasti. Znát a schopni prakticky aplikovat bezpečné pracovní postupy. Mít potřebné znalosti konkrétních rizik při práci s pilou a křovinořezem. Vědět, jakou dokumentaci je nutné pro provoz zpracovat. Umět vést povinné záznamy o provozu řetězových pil a křovinořezů.

Obsah kurzu

Co se na tomto semináři naučíte Rozumět platné legislativě v této oblasti. Znát požadavky návodů nejčastěji používaných pil a křovinořezů. Bezpečné pracovní postupy. Jednotlivá rizika při práci s pilou a křovinořezem. Požadavky na kvalifikaci obsluhy. Bezpečnostní požadavky na konstrukci. Jak pilu a křovinořez připravit do provozu. Jak je bezpečně obsluhovat. Nejčastější způsoby provádění konkrétních úkonů. Požadavky na osobní ochranné pracovní prostředky. Stanovenou údržbu a nezbytné opravy. Aplikovat požadavky na Místní provozní bezpečnostní předpis.

Cílová skupina

Komu je seminář určen

Osobám odborně způsobilým k zajišťování úkolů v prevenci rizik.

Technikům BOZP, manažerům BOZP i auditorům.

Vedoucím zaměstnancům na všech stupních řízení.

Osobám, kteří pracují s řetězovou pilou nebo křovinořezem např. v lese, při údržbě zeleně, hasičům, tesařům, truhlářům, stavebním dělníkům a dalším.

Kontaktní osoba

Zdeněk Juránek
+420 777 840 984
info@alsim.cz

Hodnocení




Organizátor