Detail kurzu

Technické kreslení pro interiérové designéry

HOME STAGING s.r.o.

Popis kurzu

V tomto kurzu se seznámíte se základy technického kreslení pro designéry, bez kterých se ve své další praxi neobejdete. Seznámíte se se základním vybavením každého designéra, se základními metodami mapování prostoru. Kreslení a náčrtky budete používat již od prvních návštěv interiérů. Kreslení ani v dnešní době nenahradí počítačová grafika.

Obsah kurzu

  • Rádi byste si chtěli najít svůj styl prezentace?

  • Máte zájem získat přehled o zobrazovacích technikách jak v ruční kresbě tak v počítačové grafice?

  • Chcete se vyznat v technické dokumentaci?

  • Chcete se naučit s ní pracovat? Umět správně zaznamenávat data?

  • Hledáte další možnosti, jak zdokonalit svoji práci?

V našem kurzu technického kreslení pro designéry se v dopolední části věnujeme zaměřování prostoru, zakreslení v měřítku a výtvarným technikám. Odpoledne pak pracujeme v 3D programu homestyler, kterému věnujeme potřebný čas, abyste dovedli poznat, co v programu je a není možné. Abyste se však program dokonale naučili, je potřeba v něm dále pracovat. Představíme vám také okrajově program Google SketchUp. Oba programy jsou volně přístupné na internetu. Na kurz doporučujeme mít s sebou vlastní laptop, ale není to podmínkou.


TÉMATA KURZU

Metody mapování prostoru: první ohledání prostoru, světová orientace a její význam pro rozmístění pokojů a nábytku, fotografování interiéru, zaměření a kótování prostoru, perspektivní zobrazení prostoru, metody zakreslování – půdorys, pohled, řez apod., princip měřítka a proporcí.

Výtvarné techniky a postupy: kresba tužkou, pastelkami, akvarely, fixy…použití různého typu papíru a tisku, 3D digitální techniky, práce na PC.

Technická dokumentace: jak se vyznat ve stavebních výkresech, různé typy čar a jejich význam, software a jeho využití v praxi.

Cílová skupina

Kurz je vhodný pro začínající i zkušené návrháře interiéru pro doplnění znalostí a dovedností.

Kontaktní osoba

MgA. Silvie Hrušková
734 501 227
akademie@ambi­encedesign.cz

Hodnocení




Organizátor