Detail kurzu

Online kurz - základy interiérového designu

Ing. Jana Pěkná

Popis kurzu

Online kurz, který vás naučí teoretické základy interiérového designu a prakticky připraví na vaši první zakázku. Od analýzy klienta po tvorbu prezentace. Pro všechny, kdo uvažují o profesionální dráze bytového designéra nebo potřebují informace z tohoto oboru pro svou práci. Studium zahrnuje 7 tématických okruhů a 5 živých online přednášek. Doba trvání kurzu : 3 měsíce + 2 měsíce na vypracování projektu. Kurz je zakončen závěrečným testem a prezentací hotového projektu.

Obsah kurzu

Obsah jednotlivých lekcí

  1. Co je interiérový design, co dělá designér a co musí umět, proces tvorby interiéru a analýza potřeb budoucích obyvatel interiéru
  2. Principy a zásady tvorby interiéru – stavební kameny každého dobře navrženého interiéru, tvorba mood boardu [koláže s nastíněním atmosféry interiéru].
  3. Styly v interiérovém designu, jejich uplatnění, prvky a kombinace, historie interierového designu, historické styly
  4. Prostorové řešení, ergonomie a tvorba půdorysu, počítačové programy na tvorbu půdorysů
  5. 3D vizualizace a kreslení. Následují podrobná videa – základy tvorby vizualizací v programech Sweet Home 3D a Sketch Up.
  6. BBarvy 1 – teorie barev a její praktické uplatnění při tvorbě interiéru – jak barvy vybrat, sladit, práce s barevnou vzorkovnicí, praktické pomůcky pro výběr barev
  7. Barvy 2 – výběr barev pro nátěry stěn, další metody výběru a sladění barev, trendy
  8. Materiály a jejich výběr a použití, osvětlení v interiéru
  9. Dekorace – “třešnička na dortu” při zařizování – jak na to

Cílová skupina

Baví vás interiéry? Přemýšleli jste někdy, jaké by to bylo pracovat jako designér? Je interiérový design vaším vysněným povoláním? Splňte si svůj sen!

V tomto kurzu dostanete všechny potřebné informace a naučíte se základy tak, abyste po skončení kurzu mohli začít pracovat na své první zakázce. Probereme teorii designu i praktické aspekty práce designéra. Absolvent se může uplatnit nejen jako interiérový designér, ale i jako pracovník dekoratérského, koupelnového či kuchyňského studia, prodejce nábytku se službou návrhu interiéru apod. Kromě teorie designu zahrnuje kurz také praktické rady pro začátky podnikání v tomto oboru

Studujete z pohodlí domova a podle svých časových možností. Nejsou potřeba žádné znalosti. Kurz je vhodný zejména pro toho, koho zajímá tato profese a uvažuje o kariéře bytového architekta.

Certifikát Absolventi obdrží certifikát potvrzující úspěšné absolvování kurzu

Kontaktní osoba

Ing. Jana Pěkná
+420 606 348 341
info@janapekna.cz

Hodnocení




Organizátor