Detail kurzu

Školení a přezkoušení z elektrotechnické způsobilosti dle NV 194/2022 Sb.

Dům techniky Pardubice spol. s r.o.

Popis kurzu

Jednodenní kurz, včetně přezkoušení, je určen všem pracovníkům s elektrotechnickým vzděláním, kteří nemají osvědčení a nebo kterým končí jeho platnost. Platnost osvědčení je tři roky od data vydání. Vyhláška stanoví stupně odborné způsobilosti pracovníků, kteří obsluhují nebo pracují na elektrickém zařízení, projektují tato zařízení, řídí činnost nebo projektování elektrických zařízení v organizacích, které vyrábějí, montují, udržují v provozu nebo projektují elektrická zařízení nebo provádějí na elektrickém zařízení činnost dodavatelským způsobem; dále stanoví podmínky pro získání kvalifikace a povinnosti organizací a pracovníků v souvislosti s kvalifikací. Uvedení pracovníci musí být tělesně a duševně schopní a musí splňovat podmínky stanovené touto vyhláškou.

Obsah kurzu

Právní předpisy, ochrana před úrazem elektrickým proudem, vodiče, ovladače, scelovače, vedení, rozvaděče, stroje, uzemnění a ochranné vodiče, el. ruční nářadí, zásady bezpečnosti, ochrana před úrazem el. proudem, související normy, první pomoc atd. 

Cílová skupina

Jednodenní kurz, včetně přezkoušení, je určen všem pracovníkům s elektrotechnickým vzděláním, kteří nemají osvědčení a nebo kterým končí jeho platnost. 
Certifikát osvědčení odborné způsobilosti Poznámka k ceně

cena zahrnuje kurz i přezkoušení

Kontaktní osoba

Bc. Lenka Královcová
+420466614321
kralovcova@dtpce.cz

Hodnocení




Organizátor