Detail kurzu

Popis kurzu

Zvýšit úroveň znalostí a dovedností pracovníků gastronomie, vinoték, ale také pracovníků obchodních oddělení vinařských firem. Podnítit jejich zájem o tuzemská vína a následně zlepšit a rozšířit nabídku tuzemských vín v gastronomických zařízeních a obchodech v naší republice, kde je stále pro obsluhu snadnější nabídnout pivo nebo tvrdý alkohol. Cílem proto je, aby účastníci kurzu pohlíželi na víno jako specifický kulturní přírodní alkoholický nápoj s dlouhou historií, znali jeho příznivé působení na zdraví člověka, jeho profesionální servis a byli si vědomi předností vín domácího původu. Díky těmto informacím by pak absolventi kurzu měli dokázat ovlivnit spotřebitele jak z hlediska výběru kvality, tak původu vína.

Obsah kurzu

historie révy vinné, smyslové hodnocení vína, vinařské oblasti ČR, technologie výroby vína,víno a gastronomie, zvláštnosti pěstování révy vinné ve světě

Cílová skupina

pracovníci gastronomie, vinotek a obchodu, široká veřejnost

Hodnocení




Organizátor