CEMC

České ekologické manažerské centrum (CEMC) je sdružením českých podniků a podnikatelů. Bylo založeno v roce 1992 pro šíření znalostí o environmentálním managementu v českém průmyslu. Posláním CEMC je podílet se na snižování nebezpečí z průmyslové a jiných činností pro životní prostředí a zároveň přispívat ke zvyšování efektivity podnikání. CEMC slouží jako zdroj informací o eko- efektivnosti a jako katalyzátor stimulující zavádění environmentálního managementu. CEMC je členem mezinárodní sítě pro environmentální management (INEM), Spolku pro interdisciplinární a mezinárodní management (VIIM) a Českého národního výboru Mezinárodní obchodní komory (ICC).

  • jsme provozovateli databáze o environmentálních službách a nového Portálu pro podniky, podnikatele a živnostníky – www.tretiruka.cz
  • jsme organizátory vzniku Asociace autorizovaných osob EIA/SEA
  • jsme Centrem technické normalizace pro oblast řady norem spadajících pod ISO 14001 – CEMC je od 1.1.2009 pověřeno Národním normalizačním orgánem (NNO) vykonávat činnost Centra technické normalizace (CTN) v oblasti environmentálního managementu, tj. norem řady ČSN ISO 14001. V rámci pověření CTN sleduje vývoj normotvorné činnosti v rámci světového a evropského prostoru, spolupracuje s tuzemskými uživateli norem s cílem jejich názory uplatnit v připomínkovém řízení při tvorbě nových norem. Spolupracuje s Technickou normalizační komisí (TNK 106) a NNO. Rovněž poskytuje informační, vzdělávací a další odborné činnosti uživatelům technických norem.

CEMC nabízí své služby v oblasti: REACH, IPPC, EMS, ODPADŮ, legislativy a norem, atd.

CEMC vydává: Odpadové fórum / Alternativní energie

Seznam kurzů instituce

Název kurzu Cena Termín