Detail kurzu

REENGINEERING A REDESIGN PROCESŮ“ METODIKA A NÁSTROJE RADIKÁLNÍHO ZVÝŠENÍ VÝKONNOSTI PROCESŮ V ORGANIZACI

FBE Praha, s.r.o.

Popis kurzu

Pomáhat účastníkům k porozumění a schopnosti implementovat metody reengineeringu jako nástroje radikálního zvyšování efektivnosti a kvality podnikových procesů

Obsah kurzu

Obsah Získání konkurenčních výhod v čase změn. Případové studie ze současných firem podpořené výukovým filmem. Klíčové prvky transformace podniku na zákaznicky orientovanou organizaci. Analýza efektivnosti procesů porovnávání s jinými firmami (benchmarking). Výkonné podnikové systémy.

Reengineering firmy a jejích procesů. Metodika a nástroje reengineeringu. Stanovení cílů pro radikální zvýšení. Mapování procesů a definování projektů reengineeringu procesů. Analýza procesů z hlediska jejich přidané hodnoty a času cyklu. Řízení týmů pro reengineering.

Aplikace reengineeringu. Zkušenosti s aplikací v organizacích. Motivace a vedení lidí v reengineeringovém procesu. Měření úspěšnosti reengineeringu.

Pracovní metody Kurz probíhá formou:

  • výkladu principů ilustrovaných na příkladech z organizací, včetně videoukázek
  • praktických cvičení ve skupinách, ve kterých si účastníci vyberou problém a procvičí si na něm aplikaci osvojených metod

Cílová skupina

Kurz je určen pro vrcholový management a vedoucí pracovníky organizace, vedoucí a členy týmů pro zlepšování efektivnosti a kvality procesů.

Poznámka k ceně

Veřejný kurz bude otevřen při minimálním počtu čtyř účastníků ve skupině. V případě, že nedojde k naplnění minimálního počtu účastníků, je možné se dohodnout na individuálních konzultacích.

Hodnocení




Organizátor