Detail kurzu

„Balanced Scorecard“ Přenášení strategie do procesů a měření stavu organizace

FBE Praha, s.r.o.

Popis kurzu

prostřednictvím osvojení si znalostí a schopnosti využívat v praxi metodologii „Balanced Scorcard“ zefektivnit ve firmě procesy plánování a řízení organizace jako:

  • přenášení vize a strategie do cílů organizace
  • komunikace strategie a měření dosahování cílů
  • plánování a sledování strategických iniciativ zlepšování
  • zabezpečení učení se a strategické zpětné vazby
  • upřesnit v rozsahu zodpovědnosti účastníků plán dalšího využití metody a jejich nástrojů

Obsah kurzu

Obsah

Proč používat „Balanced Scorecard“ – vysvětlení a příklady aplikace s diskuzí Prvky „Balanced Scorecard“ a jejich aplikace Finanční hledisko – měření a hodnocení Zákaznické hledisko – měření a hodnocení Interní procesy – měření a hodnocení Učení se a růst, měření a hodnocení Vazby mezi prvky a metodologií aplikace ve vybraných oblastech Cíle – měřidla – cílové hodnoty – akční plán Vytvoření BSC modelu a plán jeho využití ve vlastní firmě

Pracovní metody

  • Program probíhá formou výkladu principů ilustrovaných na příkladech z organizací a prací ve skupinách, ve kterých si účastníci procvičují aplikaci osvojených metod řešením problémů a úkolů z vlastní organizace.
  • Formou moderovaného workshopu tým zpracuje základní model „Balanced Scorecard“.

Cílová skupina

Kurz je určen pro management, vedoucí a odborné pracovníky organizace, kteří jsou zodpovědni za její efektivní vnitřní rozvoj.

Poznámka k ceně

Veřejný kurz bude otevřen při minimálním počtu čtyř účastníků ve skupině. V případě, že nedojde k naplnění minimálního počtu účastníků, je možné se dohodnout na individuálních konzultacích.

Hodnocení




Organizátor