Detail kurzu

Dějiny výtvarného umění a architektury - 2.semestr

AHA PR Agency, s.r.o.

Popis kurzu

Cílem je seznámit se s výtvarným umění, sochařstvím a architekturou v historickém vývoji a v jednotlivých obdobích, poznat hlavní představitele a jejich díla.

Obsah kurzu

2. semestr jedinečného kurzu z hlediska, obsahu, rozsahu, kvality výuky i tradice v ČR.

Výuka probíhá formou přednášek vždy 1× týdně ve středu a obsahuje nejdůležitější informace o světovém, evropském i českém výtvarném umění a architektuře. Seznámí vás s hlavními představiteli uměleckých stylů a jejich díly.

Přednášky z oborů malířství, sochařství a architektury jsou bohatě doplněny obrazovou dokumentací s využitím projekční techniky a studijními materiály, jednotlivá témata přednášejí špičkoví lektoři z vysokých škol, historici umění, architekti, pracovníci galerií a muzeí.

II. semestr

DVUA-0217–2

01.02.2017 – 31.05.2017

STŘEDOVĚK – OBDOBÍ ROMÁNSKÉ A GOTIKA

Románské umění v Evropě a v českých zemích Architektura a umění Byzantské říše Předrománská a románská architektura ve světě a Čechách Evropské gotické umění Ranná a vrcholná gotická architektura Výtvarné umění rané a vrcholné gotiky v českých zemích Pozdní gotika v architektuře a umění

Slevy pro studenty a seniory – info agentura.

Cena zahrnuje kurzovné, účast na přednáškách, studijní materiály (skripta na CD), vycházky a návštěvy galerií (jsou-li v programu). V ceně není zahrnuto vstupné do objektů.

MÍSTO KONÁNÍ STUDIO W, Karlovo náměstí 3, Praha 2 (přímo u zastávky tramvají Moráň)

KONTAKT – POŘADATEL Agentura AHA (AHA PR Agency, s.r.o.), Na Pankráci 30, Praha 4, metro C – Vyšehrad.

Cílová skupina

Kurz je určen zájemcům s hlubším vztahem k výtvarnému umění a architektuře, kteří si chtějí rozšířit své znalosti v oboru dějin umění. Doporučujeme také studentům k přípravě na příslušné VŠ.

Poznámka k ceně

slevy pro studenty, semiory a skupiny - info agentura

Hodnocení




Organizátor