Detail kurzu

Příprava teplých pokrmů

PhDr. Zdeňka Endlicherová

Popis kurzu

Zná volbu postupu práce včetně přejímky surovin. Umí normování pro připravované pokrmy. Zná a umí sestavit jídelní lístek. Umí připravit teplé nápoje. Umí připravit teplé pokrmy dle receptur, včetně dietních receptur. Zná přípravu pokrmů národních kuchyní. Umí připravit moučníky. Zná skladování potravinářských surovin. Umí obsluhovat technologická zařízení. Zná dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin

Obsah kurzu

Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů Přejímka potravinářských surovin Výpočty množství jednotlivých surovin pro připravované pokrmy Sestavování jídelního lístku a sledu pokrmů Příprava surovin pro výrobu jídel Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracování Příprava teplých pokrmů podle receptur Příprava a úprava pokrmů pro dietní stravování Příprava pokrmů národních kuchyní a dalších specialit Příprava, úprava a aranžování pokrmů pro slavnostní příležitosti Zpracování a úprava polotovarů Pečení a příprava moučníků Příprava teplých nápojů Nakládání s inventářem Skladování potravinářských surovin Obsluha technologických zařízení v provozu Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin

Cílová skupina

Kurz je určen pro všechny, kteří mají zájem o práci v gastronomii a chtějí se učit nové věci a trendy. Vstup do kurzu s podmínkou zdravotní způsobilosti a potravinářského průkazu.

Poznámka k ceně

cena včetně zkoušky před autorizovanou osobou

Kontaktní osoba

Dita Ochmannová
+420 543 239 124
dita@ncm.cz

Hodnocení




Organizátor