Detail kurzu
Složitá obsluha hostů
PhDr. Zdeňka Endlicherová
Popis kurzu
Umí používat zúčtovací techniku, včetně vyúčtování. Umí uvést hosty k stolu a pomoci při výběru jídel a nápojů. Zná a umí sestavit jídelní a nápojový lístek. Umí připravit teplé nápoje, včetně servisu. Umí připravit míchané nápoje, včetně servisu. Zná servis a ošetřování studených nápojů a jejich skladování. Umí používat inventář vzhledem k jeho určení. Umí připravit slavností tabuli dle zadání včetně servisu. Zná skladování potravin a nápojů dle hygienických předpisů. Umí obsluhovat hosty v souladu se správnými technikami jednoduché a složité obsluhy.
Obsah kurzu
1.Vyúčtování tržeb 2.Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru JL 3.Vyřizování objednávek hostů 4.Sestavovaní jídelního lístku a sledu pokrmů 5. Inkasování plateb od hostů 6. Příprava teplých nápojů 7. Ošetřování a skladování nápojů 8. Nakládání s inventářem 9. Skladování potravinářský surovin 10.Příprava a výzdoba tabulí a prostor 11. Podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou 12. Podávání pokrmů a nápojů při bufetovém uspořádání 13. Obsluha zařízení v odbytovém středisku 14 Obsluha výčepních zařízení. 15.Podávání nápojů a pokrmů složitou obsluhou 16. Výroba míchaných nápojů 17.Organizování práce v provozu při gastronomických akcí 18.Provádění hygienicko – sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Cílová skupina
Kurz je určen pro všechny, kteří mají zájem pracovat v gastronomii. Pro vstup do kurzu je nutná zdravotní způsobilost a zdravotní průkaz.
cena včetně zkoušky před autorizovanou osobou