Detail kurzu

Přípravný kurz k výkonu činnnosti Technik požární ochrany

KRASO požárně technický servis, s.r.o.

Popis kurzu

Kurz je určen osobám, které budou vykonávat funkci a plnit úkoly technika požární ochrany u právnických a podnikajících fyzických osob.

Obsah kurzu

Obsah kurzu je zaměřen zejména na: ■znalost povinností a úkolů na úseku požární ochrany u právnických osob a podnikajících fyzických osob , ■seznámení s dokumentací PO, vedení požární knihy, zpracování dokumentace PO, její kontrolu, ■hodnocení činností se zvýšeným požárním nebezpečím včetně navrhování požárně bezpečnostních opatření, ■přehled a podrobné seznámení s právními předpisy na úseku PO včetně jejich aplikace v praxi, ■přehled a seznámení s vybranými technickými předpisy na úseku PO, ■oblast výběru, používání, instalace a kontrol hasicích přístrojů a zařízení pro zásobování požární vodou, ■požárně bezpečnostní zařízení (např. elektrická požární signalizace, samočinné hasicí zařízení, polostabilní hasicí zařízení, zařízení odvodu kouře a tepla atd.) – seznámení s principy činnosti, zkouškami, revizemi, prohlídkami, ■kontrolní činnost a organizaci PO, doporučené a užívané metody, ■způsoby plnění opatření vyplývajících ze schváleného posouzení požárního nebezpečí (PPN), ■požární bezpečnost staveb, t.j. seznámení s předpisy, ukázky výpočtů, použití výsledků výpočtů v praxi atd., ■seznámení s principy hodnocení požární bezpečnosti technologických procesů, ■přehled požární techniky, věcných prostředků PO a dalších technických prostředků PO – možnosti jejich použití, kontroly, ■znalost fyzikálně chemických procesů hoření a hašení, použití hasiv, ■rizika u požárně nebezpečných látek, ■stanovení rozsahu a podmínek požární bezpečnosti ve smluvních vztazích (nájemní smlouvy, dodavatelská činnost atd.).

Cílová skupina

Akce je určena pro všechny, zejména pak pro cílové skupiny: zaměstnanci, nezaměstnaní, osoby vracející se na trh práce, absolventi. Kvalifikační předpoklady nejou zákonem o požární ochrany stanoveny, doporučuje se dokončené středoškolské vzdělání.

Certifikát Osvědčení s celostátní platností. Časově neomezeno.

Kontaktní osoba

Eva Kratochvílová
+420 235 516 625
kraso@kraso.cz

Hodnocení




Organizátor