Detail kurzu

Přípravný kurz k výkonu činnnosti Osoba odborně způsobilá na úseku požární ochrany

KRASO požárně technický servis, s.r.o.

Popis kurzu

Kurz je určen osobám, které budou vykonávat funkci a plnit úkoly odborně způsobilé osoby u právnických a podnikajících fyzických osob.

Obsah kurzu

Kurz je zaměřen zejména na: ■znalosti právních předpisů na úseku PO, ■znalosti technických předpisů na úseku PO, ■znalosti v oboru požární bezpečnosti staveb, včetně provádění výpočtů, ■problematiku posuzování požární bezpečnosti technologických procesů, ■způsoby zpracování posouzení požárního nebezpečí (PPN), ■požárně bezpečnostní zařízení (např. elektrická požární signalizace, samočinné hasicí zařízení, polostabilní hasicí zařízení, zařízení odvodu kouře a tepla atd.) – seznámení s principy činnosti, zkouškami, revizemi, prohlídkami, ■znalosti a dovednosti v oblasti požární techniky, věcných prostředků PO a dalších technikých prostředků PO, ■znalost fyzikálně chemických procesů hoření a hašení, použití hasiv, rizika u požárně nebezpečných látek, ■nebezpečí výbuchů, ■stanovení rozsahu a podmínek požární bezpečnosti ve smluvních vztazích (nájemní smlouvy, dodavatelská činnost atd.).

Cílová skupina

Akce je určena pro všechny, zejména pak pro cílové skupiny: zaměstnanci, nezaměstnaní, osoby vracející se na trh práce, absolventi. Kvalifikační předpoklady nejsou zákonem o požární ochraně stanoveny, doporučuje se dokončené středoškolské vzdělání.

Certifikát Osvědčení s celostátní platností. Časově neomezeno.

Kontaktní osoba

Eva Kratochvílová
+420 235 516 625
kraso@kraso.cz

Hodnocení




Organizátor