Detail kurzu

Generátory kódu pro databázové aplikace v .NET

TrainTime, s.r.o.

Popis kurzu

Cíle školení: naučit se efektivně generovat kvalitní kód, který se v různých variacích opakuje (zpravidla čtení a ukládání dat do databáze)a zároveň jak minimalizovat množství chyb v kódu. Mechanismus je úspěšně použitelný jak pro vlastní proprietární řešení, tak i pro takové technologie, jako například Entity Framevork (nahrazení generátoru ve Visual Studiu). Smyslem tohoto řešení je kromě efektivity vývoje také produkce kódu bez nutnosti uchylovat se k různým kompromisům, ke kterým u jiných hotových technologií dochází. Lektor přednáší postupy ověřené ve více různých nasazeních, účastníci školení si odnesou základ kódu pro další rozvoj k obrazu svých potřeb. Z konkrétních zkušeností lektora v různých nasazeních se náklady na vývoj vlastního generátoru vracejí již v řádech týdnů až měsíců, podle složitosti řešení a důslednosti při generování kódu (čím menší důslednost, tím delší návratnost).

Obsah kurzu

Obsah kurzu:

* Vysvětlení, v čem spočívá efektivita řešení a jaké kroky je nutné podniknout, aby řešení opravdu bylo efektivní, a nikoliv brzdou vývoje
* Návrh struktury metadat a nutné vlastnosti k popisu metadat
* Transformace datových typů mezi metadaty, objekty a databázovými strukturami
* Generování podkladů pro analýzu v podobě datového modelu
* Generování objektů a kolekcí objektů
* Generování tabulek a uložených procedur
* Generování kódu pro čtení a ukládání dat do databáze
* Generování kódu pro verzování databáze
* Automatické zpracování komentářů ke kódu
* Ruční dopisování kódu v případech, které nelze efektivně generovat

Cílová skupina

Cílová skupina kurzu: Jednotliví vývojáři i skupiny, které vytvářejí opakující se formy kódu – prakticky všichni, kteří pracují s databázemi, případně kteří tvoří stále dokola různé formuláře se stejnou základní architekturou.

Kontaktní osoba

Kateřina Pilátová
+420 242 410 605
kpilatova@traintime.cz

Hodnocení




Organizátor