Detail kurzu

Pracovník v sociálních službách - zaměření na přímou obslužnou péči, osobní asistenci a základní výchovnou nepedagogickou činnost.

Mgr. Jana Malásková

Popis kurzu

znalosti a dovednosti základní péče o klienty, informace o anatomii a fyziologii lidského těla, základy poskytování první pomoci, informace o bezpečnosti práce a základy právní problematiky v sociální oblasti včetně zákoníku práce, metody aktivizace a komunikace s klienty a jejich rodinou. Po úspěšném splnění závěrečných testů absolvent obdrží osvědčení s celostátní platností, které je garantováno Ministerstvem práce a sociálních věcí s celostátní platností.

Obsah kurzu

Kurz je nabízen jako teoreticko – praktický, 112 hodin probíhá teoretická výuka, 40 hodin je odborná praxe v zařízení sociálních služeb.

V kurzu jsou vyučovány např. tyto předměty: pečovatelství, fyzioterapie, hygiena, ochrana zdraví a bezpečnost při výkonu profese, týrání a zneužívání klientů, krizová intervence, sociální péče a sociální pomoc, základy výchovné činnosti u klientů, pedagogika volného času, péče o osoby zdravotně postižené, somatologie, první pomoc, sociální služby, sociálně právní minimum, etika výkonu profese pracovníka soc. služeb, komunikační a asertivní dovednosti, základy psychologie a další.

Cílová skupina

zájemce z řad veřejnosti i osob, které již pracují v sociálních službách. Kurz využijete při poskytování přímé obslužné péče u klientů v domácnostech (osobní asistence) i zařízeních (domovy důchodců, domovy pro seniory, ústavy sociální péče, domy s pečovatelskou službou, rehabilitační ústavy a jiné).

Certifikát celostátní platnost osvědčení s garancí Ministerstva práce a sociálních věcí

Kontaktní osoba

Jana Malásková, Mgr. , Bc.
+420 736 276 938
jana.malaskova@email.cz

Hodnocení




Organizátor