Detail kurzu

BPMN & BPEL for business analysts

REENGINE CZ a.s.

Popis kurzu

Popis Primárním cílem BPMN je poskytnout notaci, která je snadno srozumitelná všem business uživatelům: business analytikům, kteří navrhují procesy, technickým vývojářům, kteří implementují technologie pro vykonávání procesů a managerům, kteří tyto procesy monitorují a řídí. BPMN vytváří standardizovaný most mezi návrhem business procesů a jejich implementací. Dalším cílem BPMN je umožnit vizualizaci XML jazyků určených pro návrh a vykonávání procesů (jako např. BPEL4WS) prostřednictvím business-orientované notace.

Cíle kurzu Cílem je seznámit posluchače se standardem BPMN včetně praktických dovedností a s jazykem BPEL jenž slouží k provádění definice procesu (napsané v BPMN) v servisně orientované architektuře.

Obsah kurzu

Témata

  • Procesní řízení – principy (rekapitulace): -funkční versus procesní řízení -korporátní architektura (definice, charakteristiky) -proces (definice, charakteristiky) -výhody a přínosy procesního řízení -typy procesů -procesní mapa -standardy pro modelování podnikových procesů -modelovací notace (IDEF, UML, EPC, BPMN)
  • BPMN: -Využití BPMN -Business Process Diagrams -konstrukty jazyka (kategorie a jejich prvky: Events, Activities, Gateways, Flow Objects, Connecting Objects, Swimlanes, Artifacts, Process descriptions) -vizuální notace -příklady použití jednotlivých konstruktů -Workflow and XML Business Process Language -výhody/nevýhody BPMN -komplexní příklad
  • Servisně orientovaná architektura – realizace/provádění procesů: -architektura SOA a její části (místo BPEL v této architektuře) -cíle BPEL -BPEL a Web Services (WS) -Popis a struktura BPEL

Cílová skupina

Primárně je školení určeno business architektům, odpovědným za tvorbu a řízení procesní architektury organizace, business analytikům a technickým vývojářům.

Kontaktní osoba

Ing. Zuzana Růžičková
+420 775 012 101
zuzana.ruzickova@reengine.eu

Hodnocení




Organizátor