Detail kurzu

Občanský zákoník pro neprávníky – závazkové právo

AQE advisors, a.s.

Popis kurzu

Na co si dát pozor při uzavírání smluv a jak poznat, že je smlouva nevýhodná? Jaký je rozdíl mezi smlouvou o smlouvě budoucí a rezervační smlouvou? Jak vysoká může být smluvní pokuta? Na jaká ustanovení si dát pozor v kupní smlouvě?

Obsah kurzu

Hlavním cílem kurzu je seznámit posluchače se základními instituty smluvního práva a vysvětlit na konkrétních příkladech, jak vykládat a aplikovat jednotlivá ustanovení. Pro absolvování kurzu není zapotřebí předchozí znalost práva, kurz je koncipován jako otevřený všem posluchačům. Cílovou skupinou kurzu jsou zejména úředníci obcí a krajů a státní úředníci, kteří při výkonu své profese přicházejí do styku s instituty soukromého práva, kurz je však vhodný i pro posluchače ze soukromé praxe. Posluchači se seznámí s postupem uzavírání smluv a na případových studiích porozumí základním institutům smluvního práva. Posluchači se dále seznámí se základními smluvními typy dle občanského zákoníku. Zvláštní pozornost bude věnována smlouvám o převodech nemovitostí včetně související problematiky věcných práv. V poslední části bude praktickým způsobem přiblížena oblast náhrady škody a bezdůvodného obohacení.

Obsah kurzu:

  • Pojem závazkového práva
  • Uzavírání smluv
  • Základní instituty smluvního práva
  • Ochrana slabší smluvní strany ve smluvním právu Kupní, darovací a nájemní smlouva
  • Smlouvy o převodech nemovitostí, věcná práva Náhrada škody a bezdůvodné obohacení
  • Závěr, otázky a odpovědi

Cílová skupina

Cílová skupina pro tento kurz základů smluvního práva je poměrně široká, jelikož kurz je navržen tak, aby byl přístupný a užitečný pro různorodé skupiny posluchačů bez ohledu na jejich předchozí znalosti práva.
Certifikát Akreditace MVČR Poznámka k ceně

Občerstvení, oběd, neomezené slazené nápoje, káva, čaje a zařazení do soutěž o iPhone

Kontaktní osoba


774004647
sedlacek@aqe.cz

Hodnocení




Organizátor