Detail kurzu

Celní sazebník pro pokročilé - stroje, dopravní prostředky a přístroje

SEMIS spol. s r.o.

Popis kurzu

Harmonizovaný systém popisu a číselného označování zboží, ze kterého vychází i společný celní sazebník EU je využíván pro celní, statistické i daňové účely. Cílem semináře je rozšířit znalost pravidel celní klasifikace zboží v oblasti strojů, dopravních prostředků a přístrojů. Sazební zařazení je klíčovou podmínkou pro správné uplatnění celních sazeb a ostatních opatření a také pro snížení rizika doměření cla a dalších poplatků a penále.

Účastníci semináře rozšíří své znalosti celního zařazení zboží jako jsou stroje, dopravní prostředky a přístroje a využívání celního sazebníku v praxi, naučí se efektivně využívat závazné informace a nezávazná stanoviska o sazebním zařazení zboží, využívat zdarma dostupné internetové a jiné veřejné zdroje informací z dané problematiky. Účastníci mohou také konzultovat příklady ze své praxe.

 

Obsah kurzu

Rozsah a struktura třídy XVI (kapitoly 84 a 85)                                          Stroje, přístroje a mechanická zařízení, elektrická zařízení, jejich části a součásti, přístroje pro záznam a reprodukci zvuku, videa a televizního obrazu, části, součásti a příslušenství k těmto přístrojům.

Rozsah a struktura třídy XVII (kapitoly 86, 87, 88 a 89)                              Kolejová vozidla všech typů, ostatní silniční vozidla, letadla a plavidla.

Rozsah a struktura třídy XVIII (kapitoly 90 a 91)                                          Nástroje a přístroje optické, fotografické, kinematografické měřící, kontrolní nebo přesné, lékařské a chirurgické, hodiny a hodinky, včetně inteligentních a příslušenství těchto nástrojů a přístrojů.

Metodika zařazování částí, součástí a příslušenství uvedeného zboží

Aktuální konkrétní problematické případy sazebního zařazení na národní úrovni, rozjednané případy na úrovni Evropské unie a WCO

Cílová skupina

Seminář je určen pracovníkům na všech úrovních ve společnostech obchodujících se zeměmi EU i se třetími zeměmi, zaměstnancům logistických společností, dále přímým i nepřímým zástupcům v celním řízení a dalším zájemcům, kteří se setkávají s celním sazebníkem EU a potřebují si zaktualizovat či zdokonalit své vědomosti týkající se zařazování zboží v oblasti strojů, dopravních prostředků a přístrojů.

Certifikát Účastníci obdrží osvědčení o absolvování semináře. Poznámka k ceně

V ceně jsou zahrnuty výukové materiály a drobné občerstvení.

Kontaktní osoba


603 588 866
info@semis.cz

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat