Detail kurzu

Vedení hodnotících a výběrových pohovoru metodou BEI

Assessment Systems, s.r.o.

Popis kurzu

Behavioral Event Interview (BEI)slouží k získávání informací, na jejichž základě lze posuzovat a hodnotit kandidáta či zaměstnance a stanovovat prognózy ve smyslu zvládání klíčových kompetencí pro danou pracovní pozici. Naučíme vás, jak se na BEI připravit, jak ho vést, jak si efektivněji dělat poznámky a jak na jejich základě ještě lépe posoudit a ohodnotit kandidáta.

Obsah kurzu

Účastníci tréninku budou seznámeni se strukturovanou formou rozhovoru Behavioral Event Interview (BEI), kterou lze nejčastěji využít v procesu výběru zaměstnanců. Metoda je zaměřena na zjišťování informací o chování jedince v minulosti, přičemž vychází z prokázaného faktu, že nejlepším ukazatelem budoucího chování a výkonu na pracovní pozici je chování minulé. Tazatel klade otevřené otázky a mapuje chování kandidáta či hodnoceného zaměstnance v situacích, kdy musel prokázat kompetence klíčové pro úspěšný výkon na pracovní pozici. Struktura BEI je definována modelem STAR: „S“ – situation, „T“ – task, „A“ – action, „R“ – result.

Cílová skupina

Behavioral Event Interview (BEI) mohou využívat jak personalisté, tak manažeři. BEI představuje velmi účinný nástroj při výběru a hodnocení zaměstnanců. Lze jej efektivně použít při fúzích, restrukturalizaci společnosti či outplacementu.

Kontaktní osoba

Mgr. Alexandra Sedmihradská
+420 236 080 996
sedmihradska@asystems.cz

Hodnocení




Organizátor