Detail kurzu

Pracovník grafického studia - 2023 Edition

Edu partners s.r.o.

Popis kurzu

Kurz Základy grafického designu je pro všechny, kteří se chtějí naučit pracovat jako grafický designer. Není nutná předchozí znalost práce s grafickými programy, kurz je vytvořen pro úplné začátečníky. V kurzu se naučíte principy tvorby dobré grafiky – jak ji vytvořit, aby dobře vypadala a aby fungovala tak, jak má – tedy aby diváka zaujala a sdělila mu potřebnou informaci. Také zjistíte, jestli by vás tato profese bavila a pokud ano, dá vám potřebné nástroje a informace k tomu, abyste se v budoucnu mohli stát grafikem v design studiu anebo na volné noze.

Budete umět udělat zajímavou grafiku, která bude klienty oslovovat. To je základ, který vám v budoucnu může přinést zajímavé zakázky. Naučíte se pracovat s Adobe aplikacemi – profesionálními programy pro grafiky – IndesignemIllustratorem a Photoshopem. Také si řekneme něco o technologiích tisku a jak se pro něj správně připravují podklady, aby se vytiskly tak, jak mají.   

Po absolvování kurzu si budete umět poradit s jakýmkoliv požadavkem klienta, ať už bude chtít jen vizitku anebo celý časopis či webový projekt.

Obsah kurzu

1. Zásady grafického designu

Vysvětlíme si, jak umisťovat elementy na stránku. Jak vhodně zkombinovat obrázky s textem a s dalšími grafickými prvky.

Ukážeme si, co nedělat a jak se vyhnout chybám při kompozici. Povíme si, jak vhodně kombinovat fonty a jakým kombinacím se vyhnout.

2. Tvorba letáku v Adobe InDesignu

Vytvoříme leták pro tisk. Vysvětlíme si základy práce s InDesignem, naučíme se zarovnávat prvky, importovat obrázky, zvětšovat je a zmenšovat. Ukážeme si, jak se přeukládají obrázky pro tisk a co je to „rozlišení“ obrázků a co musíme hlídat, abychom vytvořili bezchybná tisková data. Naučíme se pracovat s barvami a vytvářet příjemné barevné kombinace, které k sobě ladí. Řekneme si, co je to RGB a co CMYK barevný prostor.

Také vyrobíme dvoustranu časopisu, naučíme se pracovat se vzorovými „master“ stránkami. Povíme si něco o fontech – jejich klasifikaci a také jak je stahovat a instalovat a jak je vhodně použít.

3. Tvorba loga v Adobe Illustratoru

Naučíme se principy tvorby loga. Povíme si, co je to logo, jaká je jeho funkce a co musíme dodržet, abychom vytvořili správné logo. Ukážeme si časté chyby při tvorbě loga. Provedeme vás celým postupem při vymýšlení loga, od skici po překreslení v Illustratoru a doladění kresleného symbolu s fontem. Vytvoříme barevnou, černobílou i negativní verzi loga.

4. Ilustrace v Adobe Illustratoru

Budeme kreslit jednoduché ilustrace. Nemusíte umět vůbec kreslit. Lektorka vás povede a dá vám přesný návod, díky kterému ilustraci zvládnete. Budete postupovat krok za krokem a osvojíte si práci s perem. Také si ukážeme rýsování pomocí geometrických objektů a způsob, jak se dá ilustrace nebo ikonka vytvořit z nich.

5. Úpravy fotek v Adobe Photoshopu

Naučíme se upravovat fotky ve Photoshopu. Řekneme si, co je to rozlišení, jaké je potřeba pro web a jaké pro tisk. Vyladíme fotky do krásných barev, naučíme se je i ztlumit do sépie nebo upravit kontrast a jas, barevnu teplotu. Ukážeme si práci s RAW formátem a povíme si jeho výhody oproti běžnému JPG. Vysvětlíme si, jak se fotky retušují, jak se opravují nežádoucí fleky a vady an fotce.

6. Grafika v Adobe Photoshopu

Uděláme grafický návrh banneru pro sociální sítě. Naučíme se používat vrstvy a masky, vytvoříme jednoduchou koláž. Ukážeme si, jak se používají ořezové cesty.

Cílová skupina

Registrovaní zájemci na ÚP CŘ. Samoplátci
Certifikát Osvědčení MŠMT s celostátání platností, Certifikát Edu partners v AJ Poznámka k ceně

Cena je osvobozena od DPH.

Hodnocení




Organizátor



Další termíny kurzu
Termín Cena Místo konání Zarezervovat