Detail kurzu

Případová práce se seniory s poruchami paměti (MPSV ČR)

Středisko vzdělávání s.r.o.

Popis kurzu

Vzdělávací program má za cíl seznámit účastníky s problematikou osobního plánování u osob s demencí se všemi specifiky, které přináší také rozdílnost přístupu dle druhu poskytované služby.

Účastníci kurzu nebudou zahlcováni zbytečnou teorií, ale vzdělávání je zaměřeno na aktuální problematiku nastavování osobního cíle člověka s demencí, včetně u osob, kteří již nejsou schopni sami komunikovat verbálním či dostatečně srozumitelným neverbálním způsobem.

Účastníci kurzu budou vzděláváni v oblasti specifik chování osob s demencí, důraz je kladen především na problémové projevy chování osob s demencí. Zvláštní důraz bude kladen na problematiku v oblasti osobních přání a pocitů klienta s demencí.

V praktické části kurzu si pak budou moc účastníci vyzkoušet nastavování osobního plánu, osobního cíle s jednotlivými kroky vedoucí k jeho naplnění, včetně definice možných rizik a opatření k jejich předcházen a průběžné a celkové vyhodnocení nastavených cílů.

S ohledem na cílovou skupinu (osoby s demencí), je pak osobní plán rozšířen o tzv. Vzpomínkový list, tedy formulář obsahující informace o předchozím životě klienta s demencí.

Školení Vám bude uznáno do dalšího vzdělávání v sociálních službách v rozsahu 8 hodin.

Obsah kurzu

1. Uvedení do problematiky práce s lidmi s demencí, včetně druhu poskytované sociální služby 

2. Vymezení pojmu: případová práce, osobní plán klienta, osobní cíl klienta, riziko. Motivace klienta s demencí, možná úskalí v nastavování osobních plánů a cílů 

3. Nastavování osobních plánů a cílů u osob s demencí, včetně u nekomunikujících klientů

4. Prezentace modelových situací, předávání příkladů dobré praxe

Cílová skupina

Pracovníci v sociálních službách.
Certifikát Osvědčení o absolvování akreditovaného vzdělávacího programu Poznámka k ceně

V ceně výukové materiály.

Kontaktní osoba

Ing. Martina Smolíková
+420 775 791 340
info@vsostrava.com

Hodnocení




Organizátor